Medical taping

Home /

Medical taping

Wat is medical tape?

Het is een elastische tape. De tape heeft ongeveer dezelfde rekbaarheid als de huid, de tape wordt vaak onder (lichte) rek aangebracht. De elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid zorgt ervoor dat de tape een liftend effect uitoefent op de opperhuid. Hierdoor ontstaat meteen drukvermindering, waardoor de doorbloeding en lymfe afvoer weer worden hersteld/verbeterd. De tape beïnvloedt het neurologische systeem en de doorbloeding van het lichaam, daarnaast worden de lichaamseigen genezingsprocessen ondersteund. Het werkt volgens de principes van de bewegingsleer (kinesiologie) en ondersteunt het spierstelsel.
Spieren hebben invloed op het hele lichaam. Denk niet alleen aan bewegingen, maar bijvoorbeeld ook aan de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Verschil met (niet rekbare) sporttape

In tegenstelling tot de (niet rekbare) sporttape, is deze tape wel rekbaar (elastisch). De tape heeft ongeveer dezelfde rekbaarheid als de huid. Spieren worden niet vastgezet maar kunnen vrij bewegen zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is. Hierdoor kan de kinesiotape zorgen voor het vergroten van mobiliteit en functieverbetering, waar de sporttape gericht is op fixeren en verminderen van beweeglijkheid. Dus activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Indicaties
De kinesiotape/medical tape kan worden gebruikt bij diverse klachten aan het bewegingsapparaat. Hieronder een aantal voorbeelden:

Onze klanten aan het woord

Een massage voorkomt-, en hersteld pijnlijke spieren en werkt ook nog eens ontspannend voor lichaam en geest. Daar kan ik u alles over vertellen, maar laat liever klanten aan het woord.

D. Winkelman
D. Winkelman
Workum
Lees verder
Ilona luisterde goed naar mijn klachten en daaropvolgend een juiste behandeling van mijn onderrug. Ook na de behandeling blijft ze belangstellend en betrokken. Een aanrader.
M. J.
M. J.
Workum
Lees verder
Een goede keuze. Twijfelde eerst of een massage wel zou helpen, maar ben blij verrast! Na een aantal sessies helemaal opgeknapt!
P.W.
P.W.
Workum
Lees verder
Heb een heerlijke zwangerschapsmassage gehad bij Ilona! Even een verwenmomentje voor moeders. Superfijn! Echt een aanrader!
S. de Boer
S. de Boer
Makkum
Lees verder
Op aanraden van een vriendin contact gezocht en goed geholpen. Ilona is een professionele masseuse en geeft daarnaast ook goed advies.
Jelske
Jelske
Workum
Lees verder
Waar ik binnenkwam voor een hardnekkige kuitblessure, kom ik nu maandelijks voor een 'onderhouds' sportmassage. Ilona behandelt de spieren waar bij mij sneller knopen ontstaan. Ze doet dit zeer effectief waardoor mijn lijf na een behandeling weer veel soepeler voelt. De sfeer die Ilona tijdens de behandeling creëert is een fijne combi van professionaliteit en persoonlijkheid.
Previous
Next

Meer weten?

Je kunt op advies van bijvoorbeeld de fysiotherapeut, huisarts of op eigen initiatief, contact opnemen voor een behandelplan. Ik vertel je er graag meer over.